Спонзориран текст

Регулатива и одговорно iGaming – континуирани “гејм чејнџери”

Спонзорирано од

во гејминг, ИТ Кариера, ИТ.МК, Спонзорирани

Индустријата за онлајн казина и коцкање бележи огромни промени во последниве години, со зголемено ниво на контрола и континуирано зголемување на фокусот на темата одговорно коцкање. Индустријата се стреми кон дистанцирање од негативниот имиџ во минатото со тоа што се фокусира кон тоа да им овозможи на корисниците безбедно, одговорно и забавно искуство.

Каде се наоѓа Symphony Solutions во вредносниот синџир на iGaming?

Одделот iGaming на Symphony Solutions работи со оператори кои се лиценцирани и регулирани и кои не вршат нелегални операции. Овие оператори се наши клиенти. Клиенти на операторите се луѓето што се регистрираат кај операторот и се обложуваат на спорт или се забавуваат, играјќи игри на интернет казино достапни на веб -страниците на операторот.

Diagram

Description automatically generated

ЧПП 1: Коцкањето не е легално во мојата земја; можам ли да работам за Symphony Solutions?

Секако дека да. Symphony Solutions не е оператор за коцкање, ние сме меѓународен давател на ИТ услуги и не бараме лиценца за коцкање.

Одговорно коцкање

Во прилог на зголеменото ниво или регулатива во голем број земји заедно со бројни држави во Соединетите држави на Америка, другата област на тековна зрелост е онаа за Responsible Gambling.

Во последниве години, беа создадени збир на општествено одговорни иницијативи за да се обезбеди правичност и интегритет на операциите за коцкање и да се промовира свесноста за проблематичните коцкања до крајните корисници. Овие иницијативи за одговорно коцкање се активни во владите, преку контролни табли и со операторите на казината и операции за спортско обложување.

Општо земено, клучните области што се наоѓаат под чадорот на одговорно коцкање се:

 • Исклучување на малолетни корисници – не е можно да се обезбеди регистрација на малолетни корисници
 • Заштита на играчите во ризик – што им олеснува на играчите да се исклучат себеси или да воспостават финансиски ограничувања за трошење или време
 • Одговорен маркетинг – осигурувајќи се на пример дека рекламните и маркетинг активностите не се насочени кон деца или играчи во ризик кои самите се исклучиле.
 • Приватност на податоците – осигурување дека податоците на крајните корисници се приватни и дека тие остануваат приватни
 • Заштита од плаќање преку Интернет – осигурување дека системот е сигурен и безбеден, така што клиентите можат безбедно да депонираат, повлечат и пренесуваат средства

Процедурите за одговорни игри се разликуваат од земја до земја. Во Шведска операторите можат да постават ограничувања за обложување врз основа на проверките на финансиските информации за крајните корисници. Во Обединетото Кралство, употребата на кредитни картички за плаќање на коцкање е ограничена.

Нашите клиенти делат заедничка цел, а таа е да се осигураме дека коцкањето треба да е забавно и безбедно, а ние сме тука да се погрижиме за тоа.

ЧПП 2: Каква технологија се користи?

Технологијата што се користи е модерна, честопати на највисоко ниво. Тaa е предводена од развојот на нови продукти и под силно влијание на огромната големина и обем на системите потребни за поддршка на илјадници трансакции во секунда. Не е невообичаено да се забележат над дваесет илјади трансакции во секунда во времето кога е шпицот.

Многу од нашите тимови работат на дизајнирање и развој на сосема нови продукти, производи кои не се само први на пазарот, туку се патентирани во повеќе земји. Вашето CV сигурно ќе се издвои доколку работите на овие нови продукти.

Од инфраструктурна перспектива, типичните iGaming системи се големи и комплексни со мешавина од компоненти на база и клауд. AWS и Microsoft Azure најчесто се користат од iGaming оператори кои сакаат да ги искористат придобивките од клауд решенијата.

Предностите на работа со iGaming проекти од развојна перспектива:

 • Динамични, високо-трансакциски системи за големи претпријатија дизајнирани да работат во обем
 • Одлична можност да растете и од техничка и од организациска перспектива (работа во агилна средина)
 • Системи со високи перформанси, со значително врвни оптоварувања за време на големи спортски настани
 • Брзо променлива средина (од MVP до рилис)
 • Работа со врвни технологии – без сервер, клауд, BI -Datawarehouse, итн.
 • Да се ​​биде дел од дизајнот, испораката и лансирањето на уникатни продукти, први на пазарот

ЧПП 3: Дали операторите се агилни?

На кратко, да. Додека некои се понапредни во нивното агилно патување од другите, повеќето ги препознаа придобивките од развојот на агилни продукти и се запознаени со работата на агилен начин. Поголемиот дел од нашите клиенти имаат голем број на тимови на SCRUM, од кои некои користат Канбан. Други поголеми оператори работеа со Scaled Agile Framework работејќи со закажани рилиси.

ЧПП 4: Во која насока оди индустријата?

Од перспектива за развој на продукт, нашите клиенти сакаат да продолжат да ги воодушевуваат корисниците, со нови иновативни игри, игри што имаат видео стриминг во живо, за да можат клиентите да се вклучат и да се нурнат во реално време. Гледаме смена кон хибридни апликации што ги поврзуваат елементите на традиционалните игри со помодерни карактеристики на играта, сите дизајнирани да донесат дополнителна возбуда и ангажман со крајните корисници.

Од географска перспектива, растот на американскиот пазар е неверојатно добар. Со самиот факт што многу држави веќе го имаат легализирано коцкањето, понатамошниот пораст е неминовен со појавата на нови држави истовремено. За овие оператори со седиште во САД, фокусот ни е на на корисничко искуство, со тоа што европскиот пристап ‘copy-paste’ не се поклопува со оној на американскиот играч. Па затоа, се бараат напредни UX/UI развојни вештини.

ЧПП 5: Добро, заинтересиран сум да слушнам повеќе! Кои проекти се достапни во моментов?

Ако се придружите на Symphony Solutions, ќе работите за нас и ќе ги претставувате Symphony Solutions, и ќе помагате во дизајнот и развојот на нови продукти и апликации за оператори како во организации фокусирани на бизнисот кон потрошувачите (B2C) така и во бизнисот кон бизнисите (B2B).

Имаме голем број интересни проекти што работат со врвни iGaming оператори.

Од оние со седиште во САД кои развиваат B2B решенија за вертикалите на Casino и Sportsbetting до оние со седиште во Малта со B2C брендови.

Ние опишавме два од нив за да ви го доближиме поблиску она што е достапно.

Avantage Entertainment – врвен оператор со седиште во САД, како во B2C така и во B2B.

Casumo – високо почитуван оператор со седиште во Малта, и со онлајн казино и со продукти за спортско обложување.

Не заборавајте да ја зачувате нашата веб-страница за кариерен развој за ажурирања и информации за многутте други позиции што ги имаме. Ако нешто ви фати око, дали за вас или за некој од вашите пријатели, тогаш споделете и аплицирајте! 

Вашата иднина е токму тука! 

Напомена:

Ова е комерцијален ПР текст закупен од страна на . IT.mk не сноси никаква одговорност за текстот и неговата содржина. Доколку сте заинтересирани да објавите промотивен текст, испратете го на [email protected]