Новите Pixel 2 телефони од Google имаат проблеми со екранот

Avatar img-thumbnail img-circle

во Мобилни

Image courtesy of Google

Екраните на новите Pixel 2 телефон од Google, имаат проблеми. Дел од корисниците се жалат дека делови од екранот се „изгорени“ (burn-in) или имат промена на бојата.

Проблематичен е единствено POLED екранот на Pixel 2 XL. Се чини дека проблемот е сериозен, а Google веќе започна со сопствени тестови. За жал, ова не се први поплаки, а претходно корисниците се жалеа за чудната боја на екранот.

Проблемите со горење на екранот не се нови, но вообичаено се јавуваат по неколку години користење, а не по одвај една недела.

Еден од првите корисници кој имаат проблеми е Алекс Доби, новинар од Android Central. Постојаните отпечатоци на екранот на неговиот телефон се забележуваат по 7 дена користење. На екранот може да се забележат копчињата за навигација дури и кога не треба да бидат таму.

Што е „Burn-in“?

Burn-In е проблем кој се јавува кај екраните по подолго користење. Вообичаено кога некоја слика стои подолго време го остава својот белег на екранот. Ова важи за прикажувања кои се постојано на истото место, пример, часовникот, нотификациите или стрелките за навигација.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments