Краток квиз за енциклопедии

Какво е вашето познавање за енциклопедии? Шест прашања за шеесет секунди време. Почнуваме!

1. Како се викаше екциклопедијата на Microsoft?

Точно! Грешно!

2. Како се викаше нивната позната игра со тривиални факти, со тема од средновековното доба?

Точно! Грешно!

3. Која онлајн енциклопедија беше основана во 1999 година од писателот Даглас Адамс?

Точно! Грешно!

4. Која енциклопедија напишана од експерти допринесе до лансирањето на Wikipedia?

Точно! Грешно!

5. Која американска агенција ја објави World Factbook?

Точно! Грешно!

6. Кое од следниве работи не постои?

Точно! Грешно!

Краток квиз за енциклопедии
Not bad
Не е лошо, но секогаш може подобро!
You got this
Браво, твоето познавање за енциклопедии е одлично!

Share your Results:

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
види ги сите огласи на kariera.it.mk