Универзитетот од Токио претстави нов робот, Kengoro. Kengoro е дело на Јуки Асано, Кеи Окада и Масуаки Инаба од катедрата за роботика. Роботот може да изведува сложени движења, а во споделеното видео, роботот прави (имитира) повеќе вежби. Иако вежбањето најверојатно ќе биде бескорисно, за креирање на роботот се потребни повеќе напредни концепти, и креирање на повеќе специјализирани елементи. Зглобовите, скелетот и мускулите се специјално изработени да соодветствуваат и на човечкото тело.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments