Истражувајте емоции предизвикани од музика

Avatar img-thumbnail img-circle

во Вести

Дека музиката има огромно влијание врз нас не е никаква тајна. Пуштање музика е еден од клучните методи за будење сеќавања кај луѓе со амнезија. Но, тоа не е единствената моќ на музиката. Не, доколку може да се верува на едно ново истражување каде учесници од САД и Кина биле замолени да слушаат музика и да ги опишат нивните чувства.

Следејќи ги внимателно изјавите на учесниците и споредувајќи ги со нивните дополнителни тестови, се дошло до сознание дека музиката може да разбуди над 13 клучни емоции во луѓето.

Какви емоции? Можете да ги истражите сите така што ќе кликнете на следниот линк. На располагање имате интерактивна мапа која ви дозволува да навлегувате во категории обележани со најразлични бои, како и да чуете одредени извадоци од музиката, како и чувствата кои биле регистрирани.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments