Новото седиште на Google во Лондон ќе има доволно простор за 7.000 вработени, патеки за трчање, базен и парк на кровот. Ако зградата се исправи ќе биде највисок објект во градот, повисок од „Shard“-зградата. Дел од просторот е прилагоден и за подолг престој, па во зградата има и капсули за спиење. За изградба на новото седиште Google ќе потроши околу 1 милијарда долари.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments