Flipboard, iPad магазин за друштвени мрежи

Но зошто да застанеме тука? Таблет компјутерите нудат и нова димензија за еден магазин. Видео, аудио, интернет конекција, апликации и една од поинтересните и повирални опции – споделување со пријателите. Се зависи од креативноста.

Еден таков нов и креативен магазин е Flipboard кој себе си се нарекува „магазин за друштвени мрежи“ бидејќи креира магазин базиран на постовите од друштвените мрежи, пример Facebook и Twitter + додава и други извори на вести.

За да постојано да објавува нова и релевантна содржина Flipboard го купи Ellerdale стартапот кој работи со собирање податоци во реално време и извршува семантичка анализа врз податоците со цел да се објавуваат релевантни информации од друштвените мрежи.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments

ит кариера

Matrix IT Global Services Macedonia

Junior-Mid Full Stack Developer

Melon, part of Kin+Carta

Node. JS Developer

види ги сите огласи на kariera.it.mk