Темата на говорот на Ендрју Мекафи е идното општество и што кога работите ќе се автоматизирааат. Г. Мекафи зборува за 2 решенија. Првото е на кус рок: повеќе претприемништво, инвестиции во инфраструктура и подобро и поприлагодено образование. За жал, на долг рок во околина во која има куп технологија и малку работни места за луѓето ова нема да функционира.

Сепак се чини дека одговорите се покомплексни, а дебатата не е поместена од 2013 година кога е одржан овој TED настан.

Говорот е малку постар, но сепак супер интересен. Дополнително, темите за кои се говори се актуелни и денес.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments