Донирај за првиот скопски хаклаб КИКА

во ИТ.МК

„Хаклабот КИКА постои повеќе од една година и е првата отворена автономна технолошка зона во државата. Некои од проектите на кои што работиме се и „Сподели знаење“, „Ubuntu прва помош“, програмирање за почетници (Python, Ruby и C), „Сподели кино“ и електроника. Целта на сите овие проекти е да се промовира размената на знаењето од областите на најсовремените компјутерски технологии, како и културата на споделувањето. Овие настани се отворени за јавноста и секој може бесплатно да ги посетува.”, вели КИКА во блог пост.

Како дел од тоа кое можете да го донирате набројуваат: LED диоди, отпорници, микроконтролери, струја, компјутери, матични плочи, хард дискови, РАМ меморија, осцилоскопи, столчиња, маси, полици, алат, електронски компоненет и сл. Исто така, добредојдени се и парични донации.

За да донирате, кликнете на овој линк.

http://0.mk/haklabdonacii – Донирај хардвер, електроника, мебел или пари за првиот скопски хаклаб! #skopjehacklabless than a minute ago via web

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments