Збор-два за P и Е јадрата во Intel процесорите

Овој месец, барем кога Intel e во прашање, дел од главните теми се шпекулациите за следната генерација на процесори. Датата на излегување на серијата и натаму е непозната, но периодот за кој се превидува излегувањето на првите процесори од „Raptor Lake“ серијата е за некој месец, септември или октомври. Oна што е сигурно е дека и оваа, 13-та генерација ќе биде хибридна архитектура за оптимизација на перформансите и енергијата. Ова значи дека и процесорите од […]

Оваа содржина е заклучена и наменета за it.mk премиум членови.

basic

членство

125 ден./мес

зачлени се

1337

членство

250 ден./мес

зачлени се
* плаќањето е на годишно ниво

Поддржете го IT.mk со активирање на премиум членство и добијте пристап до ексклузивни содржини, добри ИТ зделки и други изненадувања.

Доколку веќе имаш премиум членство, најави се тука.