ИТ Кариера истражување

Издание 2022

Во 2019-та спроведовме истражување во кое ја мапиравме ИТ индустријата во Македонија. Две години подоцна, сакаме да го повториме двомесечното истражување и да видиме како напредува локалниот пазар и талент – како и кои технологии, платформи и критериуми за работа ги користат и бараат македонските ИТ професионалци.

ДЗС нуди статистика за просечна плата во ИТ индустријата, меѓутоа нивните истражувања не навлегуваат во детали за користени платформи, алатки, клучни критериуми при одбирање на работно место како и нето приходи остварени дополнително на исплатените плати од ИКТ компаниите а и тие податоци не се достапни во фенси формат како што го доставуваме ние. :))

Истражувањето е анонимно. Споделувањето на податоците ќе биде бесплатно – со можност за лиценци за комерцијално користење. За подобра обработка на податоците годинава ќе соработуваме со Data Masters.

  • Целосно анонимна анкета!
  • Резултатите ќе ги споделиме јавно (како во 2019)
  • Потребни ќе ти се 5-10 минути
  • Бескрајно ќе сме ти благодарни :)
Започни анкета

Сакате да добиете известување кога ќе бидат достапни резултатите?

Филтрирај

Бренд

Цена

Попуст

Во соработка со

Нексио Компјутери