СИСТЕМ АДМИНИСТРАТОР/SYSTEM ADMINISTRATOR

  • вработување
  • Скопје
  • Аплицирањето е завршено
НЕОТЕЛ ДОО Скопје

Веб-страница НЕОТЕЛ ДОО Скопје

Работни задачи:

– Администрација на ДНС сервери
– Администрација на веб и база сервери
– Администрација на е-меил сервери
– Поставување и одржување на хостинг содржини
– Инсталација и одржување на сервери
– И други обврски дадени од работодавачот;

Потребно знаење, вештини и компетенции:

– Претходно работно искуство како администратор на Linux/Windows најмалку 3+ години.
– Познавање на Линукс оперативни системи: Ubuntu и Debian.
– Работно искуство со MySQL и/или MariaDB, MsSQL.
– Солидно познавање на протоколи, како што се DNS, HTTP, LDAP, SMTP и SNMP.
– Дополнителна Linux сертификација(RHCSA,RHCE), ќе се смета како предност.
– Shell скриптирање.
– Комуникациски вештини и способност за решавање на проблеми.

Бенефиции:

– Платени обуки, тренинзи кои ќе ти помогнат да напредуваш во компанијата
– Можност за напредување преку давање приоритет при отварање на нова позиција во НЕОТЕЛ ДОО Скопје.
– Субвенционирање на спортски активности
– Бесплатно кино

 

Тагирано со: , ,