Front – End Developer

 • од дома
 • Од каде било
 • Аплицирањето е завршено

МКхост објавува отворен конкурс за вработување, за позицијата FrontEnd девелопер. Kандидатите за отворената позициja ќе работат на веќе постоечки проекти, како и во развојот на нови проекти за домашниот и меѓународниот пазар.

Кои се главните задачи за оваа работна позиција?

 • Дизајн и развој на динамички веб апликации со React.js
 • Разрешување на проблеми-багови, како и проблеми со компатибилност
 • Контрибуција во сите фази од development lifecycle
 • Мониторирање и подобрување на front-end performance
 • Документирање на промени на апликација

Кои моментални познавања би те издвоиле?

 • Одлично познавање и минимум 2 години искуство со React.js, JavaScript, CSS, HTML
 • Одлично познавање и искуство со веб сервиси
 • Искуство со Redux, RESTful APIs, version control (GIT), и JIRA.
 • Искуство со User interface дизајн
 • Претходно искуство со изработка на custom WordPress сајтови
 • Високо познавање и работа со OOP и SOLID principles
 • Високо познавање и разбирање на различни софтверски архитектури
 • Претходно искуство со работење во агилна девелопмент средина
 • Одлични способности за комуникација и документирање
 • Способност за себе-менаџирање и почитување на рокови

Следниве познавања ќе се сметаат за дополнителна предност:

 • Искуство UI/UX
 • Искуство со различни видови на data storages (Redis, Neo4j, и сл.)
 • Знаење и/или искуство со различни системи за автентикација и авторизација (oAuth2, JWT, и сл.)
 • Искуство со CI/CD, DevOps и Cloud (AWS / GCP / DigitalOcean)

Што значи да се биде дел од тимот на МКхост?

Работата во МКхост е исполнета преку пријателска, динамична и тимски организирана средина, со можности за персонално и професионално унапредување.

Како да аплицирам?

Испрати го твоето CV со назнака во наслов „ Front Web Developer“ на [email protected] најдоцна до 15.12.2022.  Доколку имаш дополнителни прашања обрати ни се на Facebook или пиши ни.

Тагирано со: , ,