Јуниор ИТ Администратор

  • вработување
  • Скопје
  • Аплицирањето е завршено
Global Gaming DOO Skopje

Global Gaming DOO Skopje

Опис на работно место

·         Отстранување на хардверски и софтверски проблеми во службените канцеларии и на терен.

·         Инсталација, конфигурација и администрирање на работните станици, мрежните уреди и софтверските системи во компанијата.

·         Администрирање и надгледување на безбедносните компоненти.

·         Поддршка на софтверските системи на корисниците во деловната мрежа.

·         Соработка и комуникација со надворешни добавувачи на опрема како и со надворешни соработници на IT услуги.

·         Анализа и тестирање на нови софтверски системи.

Потребно искуство, знаење и вештини

·         Искуство во софтверско администрирање на мали или средни компании и нивно доменско поврзување.

·         Инсталација и конфигурација на Windows и Linux оперативните системи и нивните пратечки софтвери.

·         Познавање на компјутерските мрежи и мрежните протоколи.

·         Основно познавање на виртуелизацијата на оперативните системи.

·         Познавање на стегање и поврзување на мрежните конектори (UTP, BNC, LSA Patch и слични).

·         Пожелно искуство во поставување и сетирање на видео надзор.

·         Пожелно искуство во управување со Ubiquiti и Mikrotik рутерите.

·         Пожелно познавање на српскиот јазик – разбирање и говорење.

·         Возачка дозвола “Б” категорија.

Нудиме

·         Работа во една од најперспективните компании во оваа област.

·         Работа во тим со искусни експерти во нивните области, можност за стекнување на нови знаења и вештини.

·         Стабила и позитивна работна атмосфера во професионален, динамичен и млад тим во пријатно работно опкружување.

·         Предизвик, стабилност и можност за учење и напредување.

·         Континуирано усовршување.

·         Тим билдинг активности.

·         Можност за напредување на повисока позиција.